Vepřová (nebo kuřecí) játra nakrájíme na co nejmenší kostičky a orestujeme na nadrobno nakrájené cibulce a špeku. Okořeníme špetkou (mezi dva prsty) tymiánu, čtyřbarevným pepřem a necháme vychladnout. Rohlík nakrájíme také na malinké kostičky, zvlhčíme mlékem, přidáme dvě vajíčka, promícháme, osolíme cca půl lžičkou soli, přidáme orestovaná játra a promícháme. Pokud je těstíčko moc řídké, zahustíme troškou strouhanky. Křepelky osolíme, lehce opepříme hrubým pepřem, naplníme nádivkou a spíchneme párátkem nebo sešijeme (případně svážeme) nití, aby nádivka nevytekla. Vložíme do pekáčku a polijeme rozpuštěným máslem. Podlijeme vroucí vodou (jen asi 1dl), zakryjeme a pečeme při teplotě 180° ve vyhřáté troubě za občasného podlévání výpekem asi hodinu. Pak křepelky odkryjeme a dopečeme dozlatova, sem tam otočíme, aby se opekly ze všech stran.
Poznámka: Toto množství je na dvě porce, pro 4 lidi budete potřebovat 8 křepelek. Nádivka stačí v množství uvedeném v receptu, je jí i tak dost, a pokud zbyde, rozložím ji na plech a upeču půl hodinky samotnou.
Levandule lékařská – Lavandula
angustifolia - půvabná
rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž
se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech...
zobrazit článek